Miért sün?

A sün (Erinaceus concolor) kifejezetten szimpatikus kis állat, amely nem veszekszik, nem űz gúnyt másokból, és nem harácsol, mint pl. a hörcsög. Kerüli a konfliktusokat, ha támadás éri, összegömbölyödve, saját tüskéi által védekezik. A hegyes szaruképletek homokos strandokon, fürdőszobák kilépői körül komoly sérülések forrásai lehetnének, így igazán méltányolandó, hogy ilyen helyeken a sün a legritkább esetben sem fordul elő. (Szemben tengeri rokonával, aki bizony gyakran okoz sérüléseket a figyelmetlen fürdőzők között.) Köztudott a sünről, hogy szereti az almát. Főleg persze Szépalmát! www.szepalma.hu :-) Emlősállat, mint ilyen elevenszülő, ami ha belegondolunk, komoly kihívást jelenthet, de ő ezt is gond nélkül megoldja. Bár kellemes, kedves állat, és a magyar népmesékben fel is bukkan néha, mint okos és talpraesett szereplő, szélesebb körben mégsem igazán örvend népszerűségnek. Míg az oroszlán, a puma, a jaguár, a puputeve, a krokodil, a cápa vagy akár a szalamander is világmárkák szimbólumaivá váltak, addig tüskéshátú barátunk - legalábbis vállalkozásunk megalapításáig - kevésbé tündökölt a reflektorok fényében. Ha mégis ez történt, annak általában szomorú vége lett.:) Így alakult, hogy az Outing emblémájához ezt a méltatlanul mellőzött, különleges kis állatot választottuk.

Rövid és komolynak kevésbé nevezhető bevezetőnk szeretné idejében felhívni a kedves olvasó figyelmét, hogy tudományos hókuszpókusz, világmegváltó megvilágosodás vagy lélekbúvár tényfeltárás helyett a továbbiakban mozgalmas csapatépítő programok, kalandos élményprogramok ajánlatait olvashatja – amennyiben persze folytatja az oldal olvasását... :-)

Miért outing?

Az angol "outing" szó jelentése kirándulás, esemény, rendezvény. A nevet felfoghatjuk az „outdoor training” kifejezés sajátos rövidítéseként is.

A programokról általában

Az Outing programok jelentős részét a szabadban szervezzük, és előszeretettel tarkítjuk kisebb-nagyobb fizikai megpróbáltatásokkal. Mindannyian tapasztalhattunk már, hogy a közös élmények – függetlenül attól, hogy pozitívak vagy negatívak - erősítik a csoporton belüli összetartozás érzését. Ha egy adott társaság rákényszerül arra, hogy együttgondolkodással és közös cselekvéssel oldja meg a felmerülő problémákat, kialakulnak a csoporton belüli szerepek, és hatékonyabbá válik a kommunikáció is a tagok között. Fontos, hogy a gyakorlatokon a csoport minden tagja részt tudjon venni, és egy erősebb szemüveg vagy néhány kiló súlyfelesleg miatt ne érezze magát senki kizárva a programból, amelyet minden esetben a megrendelő céljainak, elképzeléseinek megfelelően állítunk össze. A feladatok során az aktív-turizmusban használt eszköztár (kerékpár, kajak, ló, íjak…) mellett kötéltechnikát (magas-, és alacsony kötélgyakorlatok) egyszerű tréning eszközöket (pallók, gólyalábak, kötelek... stb.) és kreatív feladatokhoz szinte minden eszközt és anyagot használunk, amit az emberi fantázia elképzelni képes. :)

Partnerek vagyunk olyan túrák, akadályversenyek, céges vetélkedők, és kalandprogramok szervezésében, amelyek során egy kicsit tanulunk, egy kicsit pihenünk, de mindenképpen kiszakadunk a mindennapok kínzó egyhangúságából. Fontos tisztáznunk, mit ne várjon tőlünk a kedves megbízó: Programkínálatunkból hiányoznak a terepmotoros, terepjárós, quad-os vagánykodások, nem kínálunk jet-ski-t, motorcsónakot és motoros szánt sem rendezvényeinkhez. Kizárólag olyan programot szervezünk, amely nem tesz kárt a természetben. Sem zajjal, sem benzingőzzel, sem hulladékkal nem szennyezzük a környezetünket. Éppen ellenkezőleg. Nem esik le a gyűrű az ujjunkról, ha az erdőt vagy a vizeket járva lehetőségünk van egy-egy önkéntes szemétlerakó hely felszámolására, vagy bevonhatjuk megbízóinkat egy olyan programba, amely szebbé, tisztábbá, élhetőbbé teszi környezetünket. (pl. erdőtelepítés)

Az Outing sikerétől nem függ a megélhetésünk, eredményességét inkább presztízskérdésnek tekintjük. Görcs és kapkodás nélkül végezhetjük munkánkat, nem váltunk „mindenevővé” a nehezebb időszakokban sem. Amennyiben profilunkba nem illő, kapacitásunkat vagy felkészültségünket meghaladó megkeresés érkezik hozzánk, kapcsolatrendszerünkből jó szívvel ajánlunk másik céget a szervezéshez. Megbízóinkkal hosszú távú, kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolat kialakítására törekszünk, elégedettségüket a legfontosabb szempontnak tekintjük. Megrendeléseink száma az elmúlt években is növekedett, programkínálatunkat igyekszünk folyamatosan fejleszteni.


Milyen programok szervezésében lehetünk a segítségére?
  • csapatépítő tréningek, kalandprogramok
  • céges rendezvények (bankettek, állófogadások, kitelepülések)
  • csoportos vállalati incentive utak, céges kirándulások
  • gyalogtúrák, lovas túrák, kerékpártúrák, kincskereső utak
  • borkóstolók, borszemináriumok, teakóstolók, pálinkakóstolók
  • csapatépítő főzés, „konyhatündér-képzés”, főzőversenyek
  • esküvők, családi rendezvények


Non profit aktivitás
  • erdő-telepítés, faültetés, szemétgyűjtés
  • katasztrófavédelmi aktivitás – segítség árvíz, erdőtűz, hóakadályok, stb. esetén
ajanlatkeres