Gyakran hosszúra nyúló munkaidőnk jelentős részét zárt térben töltjük. Légkondicionált irodánkban és autónkban kétpercenként csörög a telefon, és szinte kényszeredetten ellenőrizzük bejövő e-mailjeinket is. A megszokott környezetből való kimozdulás több szempontból is jótékony hatású lehet. Egy tartalmas céges kirándulás, egy élményekben gazdag csapatépítő tréning kizökkent a monotonná váló hétköznapok egyhangúságából, ezáltal kikapcsol és pihentet. De ennél természetesen többet várunk tőle...

A mindennapi munka során csak vékony felszínét ismerjük meg munkatársaink személyiségének, pedig a hatékony együttműködés egymás elvárásainak, teljesítőképességének, és tűréshatárának alaposabb ismeretét feltételezi. Megváltozott környezetben, közösen átélt szokatlan élmények során, kiélezett-, vagy stresszhelyzetben értékes, új információkat tudunk meg egymásról. Egészen más oldalról ismerhetjük meg egymást, sőt saját magunkat is. A közös élmények intenzívebbé és hatékonyabbá teszik a csoporton belüli kommunikációt, növelik az elfogadás mértékét és az együttműködési hajlandóság szintjét is. A közös erőfeszítések sikerélménye - vagy éppen kudarca - segít megvilágosítani a csapatmunka jelentőségét.

Az Outing csapatépítő programjai során a hangsúly a közös élményen és a közös problémamegoldáson van. A vidám vagy néha pattanásig feszült hangulatban átélt „megpróbáltatások” hozzájárulnak a csapatszellem kialakulásához, a „közös ügy” jelentőségének megértéséhez és az együttműködési hajlandóság növekedéséhez. A programok csapatépítő hatása gyakran azonnal érzékelhetővé válik, az esetlegesen feltárt tartalékok, problémák és ellentmondások pedig - a szervezet állapotáról felállított sajátos diagnózisként – segítséget jelentenek a mindenkori cégvezetés számára.

Bármennyire izgalmas és tartalmas is maga a csapatépítő program, igazi élményt a munkatársak hangulatában történő változás, „attitűd-váltás” jelent, amelyet a hétköznapokba történő visszatérést követően tapasztalunk.

A közös program – legyen outdoor csapatépítésről vagy játékos borkóstolóról szó – a vállalati kultúra része, az odafigyelés jele a cégvezetés részéről, amely egyben egyfajta köszönetnyilvánítás és elismerés is lehet a dolgozók teljesítményéért és erőfeszítéseiért.

A rendezvényekhez olyan helyszínt ajánlunk, amelyet magunk is jól ismerünk, és ahol a változatos környezet mellett a professzionális vendéglátó háttér is biztosított. Tapasztalatunk és helyismeretünk garanciát jelentenek a sikeres tréninghez. Outdoorban otthon vagyunk!


Szépalmai betyárpróbák

Mozgalmas, vidám és tanulságos csapatépítő feladatsor, amely egymást követő ügyességi és stratégiai feladatokból áll. A siker kulcsa az átgondoltság, a megfelelő összhang kialakítása és a szerepek hatékony felosztása. Az alábbiakban néhány mintafeladat, amelyek rendszerint szerepelnek a betyárpróbák között:

Kincsvadászat: A csapatoknak kézi gps-készülékekkel kell az erdőben elrejtett kincses dobozt felkutatniuk, a dobozban talált feladatokat értelmezniük és megoldaniuk. A készülék az elrejtett doboz távolságát és a hozzá vezető út irányát jelzi ugyan, de a járható útvonal megtalálása közel sem egyszerű feladat. Ráadásul vissza is kell találni. A megszerzett eszközökre a későbbiekben lesz szüksége a csapatnak. (kreatív csapatfeladat)
Átkelés a mocsáron: A mocsár egyik partjáról fa téglák, gerendák, kötelek és deszkák segítségével, kell száraz lábbal átkelni a csapatoknak anélkül, hogy bárki a mocsár áldozatává váljon.
Patkóvetés: A csapat tagjainak mozgó lovas kocsiról kell patkókat és kisebb labdákat dobniuk a kihelyezett kosarakba. A közös lovas kocsizás önmagában is nagy élmény, de a feladat során izgalmas versengés is kialakul a csapatok között.
Íjászat: Korunk menedzserei számára izgalmas kihívás megismerni a történelmi magyar íjak használatát. Türelem, ügyesség, koncentrációképesség szükségeltetnek a legalapvetőbb ismeretek megszerzéséhez, de viszonylag gyorsan sikerélményt is szerezhetnek a résztvevők.
Pincércsapat-verseny: A csapatoknak egy tálca sört kell eljuttatniuk egy megadott pontra úgy, hogy közvetlenül nem érhetnek a tálcához, hanem hosszú rudakkal kell azt egyensúlyban tartaniuk. Ráadásul menet közben különböző feladatok is várnak rájuk.
Százlábú akadálypálya: Deszkákhoz rögzített lábbal kell a különböző feladatokkal tarkított pályán (pl. libikóka, pókháló) minél gyorsabban végigjutnia a csapatoknak. Kezdetben az összhang megtalálása tűnik a legfontosabbnak, de különböző állomások feladatainál bizony szükség van a szellemi tartalékokra is.
Kreatív csapatfeladat: A csapatoknak a gps-es túra során összegyűjtött eszközök felhasználásával kell a megadott feladatot teljesítenie. Pl. bakonyi lőgyakorlat alkalmával egy olyan készséget kell készíteniük, amellyel el tudnak találni, és meg tudnak semmisíteni egy 20 m távolságban rögzített célpontot.


Csoportszobor

A csoportok lehetőséget kapnak arra, hogy maradandó alkotásként agyagszobor, szoborcsoport vagy térplasztika formájában kifejezzék önmagukat, vagy formába öntsenek egy előzetesen egyeztetett témát. Az elkészítést követően az alkotást a csoport képviselője méltatja szóban, majd a versenytársak fogalmazhatnak meg róla kritikát. Végül egy képzőművészetekben igencsak jártas szakértő zsűri értékeli a csoportok teljesítményét. Az alkotás maradandó emlékként természetesen hazavihető.
Csapatépítő főzés - avagy „Edd meg, amit főztél!”

A résztvevő csoportok első feladata, hogy egy kiadós erdei túra során felkutassák és magukhoz vegyék a vacsora vagy ebéd összetevőit, ill. az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket. Jó hír, hogy nyersanyagaként nem csupán hernyók, pondrók, levelek és gombák jöhetnek számításba, hanem különböző pontokon néha már-már galád módon elrejtett húsok, zöldségek, gyümölcsök és fűszerek is, amelyek közelébe túrázós gps-készülékek segítségével jut el a csoport. Visszatérve a kiindulási pontra az étel jellegétől és az aktuális időjárástól függően grill teraszon, tábortűznél vagy a csoport számára lefoglalt csárdában kezdetét veszi a közös főzés: a társaság külső szakmai segítség nélkül elkészíti reményeink szerint kellemetlen következmények nélkül fogyasztható ebédjét vagy vacsoráját. A résztvevők kiszáradását a főzés ideje alatt télen forralt borral, melegebb évszakokban üdítővel, fröccsel, vagy sörrel próbáljuk megakadályozni. Kellemes kikapcsolódást és jó étvágyat kívánunk!


Hagyj zöld lábnyomot a Bakonyban! Ültess fát Szépalmán!

Aki gyakran kirándul bizonyára szembesült az utóbbi idők drasztikus erdőirtásaival. Félő, hogy a fogyasztói társadalom rövidtávú anyagias szemlélete visszafordíthatatlan károkat okoz hazai erdőkben is. Márciustól novemberig a Magas-Bakonyban a Szépalma Hotel környezetében faültető programon vehetnek részt az érdeklődők, akik tetszőlegesen választott facsemetéjük elültetésével (hárs, ezüst hárs, bükk, kocsányos tölgy, madárberkenye) hozzájárulhatnak a bakonyi erdő gyarapodásához és személyes kötődést alakíthatnak ki Magyarország egyik legszebb erdejével. A program résztvevői lehetnek kirándulók, éttermi és szállodai vendégek, családok, iskolai vagy óvodai csoportok, de természetesen céges rendezvények vendégei is.


Kell egy kis áramszünet

Civilizáció, komfort és kényelem. Mi lenne velünk nélkületek? Tényleg mi lenne? Belegondolt már egyszer, mi történne, ha mondjuk 2 napig áram nélkül maradna az otthona vagy a munkahelye? Vajon képesek vagyunk-e átvészelni néhány napot internet, mobil telefon, televízió, mikrohullámú sütő nélkül? Milyen érzés lehet? Tegyük próbára magunkat! A 2 napos különleges program során tábori elhelyezést kínálunk szigorúan elektromosság nélkül. A csodálatos környezetben eltöltött 2 nap mégsem a nélkülözésről szól. Vidám küldetések, kreatív döntések, közös főzés, hangulatos beszélgetések, játék és összehangolt munka lesz a megváltozott helyzet eredménye. A csapatnak együtt kell gondolkodnia és cselekednie azért, hogy az alapvető szükségleteket kielégítse, és ez garantáltan maradandó élményt jelent a résztvevők számára. A látszólag nomád feltételek ellenére a résztvevők természetesen mindvégig biztonságban vannak. És persze kapnak viharlámpákat, gyertyákat, gyufát, fejszét, fűrészt, vörösbort, térképet, tájolót, madzagot, kötelet, ételek készítéséhez szükséges eszközöket, az ételek nyersanyagainak megtalálási pontjait, vizet. Amiről azonban biztosan le kell mondaniuk: hálózati áram, mobil telefonok, internet, városi zaj, benzingőz... A programmal kapcsolatban kérje személyre szabott ajánlatunkat!


Magas kötélgyakorlatok

Nem hittem volna, hogy képes vagyok rá! - szoktuk mondani, amikor túl vagyunk egy-egy nehezebb erőpróbán. De vajon mitől függ, hogy sikerrel jutunk-e túl a kérdéses megmérettetésen? Azt, hogy ténylegesen mit fogunk teljesíteni sokszor előre eldöntjük. Siker vagy kudarc - leginkább a saját hozzáállásunktól függ. De vajon reálisan ítéljük-e meg az elénk álló feladatok nehézségét ill. saját teljesítőképességünket? Nem értékeljük-e sokszor túl vagy éppen alul magunkat? A magas kötélpálya akadályai első ránézésre embert próbáló feladatok sorozatának tűnnek. Kinek jutna eszébe 16 méteres magasságban egy pár centiméter széles gerendán sétálgatni vagy egy hatalmas függőleges faoszlop tetejére felállni? A szemmel láthatóan felkészült hegymászók jelenléte ellenére is az első reakció jellemzően: Én köszönöm, de inkább kihagynám!

Csalódjunk kellemesen saját magunkban!

A gyakorlat sikeres végrehajtásához egyszerűen le kell győznünk ösztönös félelmünket. Át kell lépnünk, pontosabban ki kell tolnunk teljesítőképességünk képzeletbeli határát. A különleges élmény fontos tanulságokkal szolgál: minden állomás után nagyobb önbizalommal, nagyobb elszántsággal állunk a soron következő megmérettetés elé. Ha gyakorlatot szerzünk a biztonságot jelentő komfortzóna elhagyásában, könnyebben alkalmazkodunk folyamatosan változó környezethez és nagyobb eséllyel birkózunk meg a hétköznapok szintjén felmerülő nehézségekkel is. A magasban feladatot végzők testi épségét a biztosító kötelek végén álló csapattársak garantálják, így a feladat a kölcsönös bizalom kiépítésének is hatékony eszköze.


Stratégiai lézerharc

A játékosok igazán mozgalmas csapatépítő program résztvevőivé válnak. XXI. századi technikát alkalmazó felszerelésekkel olyan stratégiai játék szereplői lesznek, amely ötvözi a paintball és a számháborúzás valóságos élményét a számítógépes játékok virtuális világával. A két csapat tagjai infravörös sugarakat alkalmazó fegyverekkel „vadásznak” egymásra. A leadott lövéseket és a találatokat hangjelzés kíséri. A cél az életben maradás, a találatok elkerülése és az ellenség harcképtelenné tétele. A sikerhez nélkülözhetetlen egy működőképes stratégia kidolgozása és annak pontos, fegyelmezett követése. Az átgondolt csapatmunka, a kiélezett helyzetben is hatékony kommunikáció, a gyorsaság és a szervezettség mellett természetesen fontos az ügyesség, az eszközök minél pontosabb használata is. A fegyverek infravörös sugarakkal működnek, teljesen ártalmatlanok a környezetre és a résztvevőkre is.


ajanlatkeres